Sabina Laurinová (Vrchní sestra Mery Černá) - seriál Modrý kód

Sabina Laurinová (Vrchní sestra Mery Černá) - Modrý kód

Sabina Laurinová (Vrchní sestra Mery Černá)

Datum narození: 8.4.1972
Znamení: beran

Charakteritika postavy vrchní sestry Marie Černé: Empatická, přímá, rázná a má smysl pro humor. Temperamentní, vyzrálá ženská, která ví, co chce. Kvůli práci pokulhává její osobní život.

Sabina Laurinová je česká herečka, dabérka a moderátorka. Má dvě dcery. Jejím manažerem je od roku 2013 Roman Roun. Hostovala v Národním divadle a v divadle Semafor. V sezoně 1991–1992 byla angažována v Divadle na Starém Městě a v roce 1992 společně se svou spolužačkou Kamilou Špráchalovou nastoupila do Divadla ABC.

Ve filmu debutovala již v na počátku 90. let (Dívčí válka, Hotýlek v srdci Evropy), ale prosadila se až díky rolím v seriálech Zdivočelá země a Konec velkých prázdnin. Objevila se také ve dvou epizodách seriálu Chlapci a chlapi. V poslední době je známá jako představitelku záporných princezen (Eufrozína v pohádkách Z pekla štěstí i Z pekla štěstí 2, nebo ve filmu Ošklivá princezna). Zahrála si také v komedii Jak se krotí krokodýli. Jako moderátorka se uplatnila v hudební soutěži DO-RE-MI po boku Pavla Trávníčka.

Filmografie

  • 2017 - Modrý kód
  • 2016 - Doktorka Kellerová
  • 2014 - Doktoři z Počátků
  • 2012 - Drahá tchýně
  • 2012 - Nejlepší Bakaláři
  • 2011 - Čertova nevěsta
  • 2011 - Popelka - kouzelný muzikál na ledě
  • 2009 - Škola pro život
  • 2007 - Galileo
  • 2007 - Láska In Memoriam
  • 2006 - Jak se krotí krokodýli
  • 2005 - Bazén
  • 2005 - Hamlet
  • 2005 - Tři mušketýři
  • 2002 - O ztracené lásce
  • 2001 - Z pekla štěstí 2
  • 1999 - Ošklivá princezna
  • 1999 - Z pekla štěstí
  • ...

Zdroj a foto www.iprima.cz