Marika Procházková (MUDr. Valentina Slavíčková) - seriál Modrý kód

Marika Procházková (MUDr. Valentina Slavíčková) - Modrý kód

Marika Procházková (MUDr. Valentina Slavíčková)

Datum narození: 1.10.1974
Znamení: váhy

Charakteritika postavy MUDr. Valentiny Slavíčkové (Vali): Traumatolog a pediatr.

Marika Procházková je česká herečka a dabérka. Vyrůstala v rodině s bohatou hereckou tradicí (otec herec Bořík Procházka, matka herečka Marika Procházková - Skopalová). Vystudovala Střední pedagogickou školu, poté odjela studovat na rok do USA. Po návratu do České republiky studovala DAMU, kterou úspěšně absolvovala. Hraje ve filmech a televizi, věnuje se rozhlasové tvorbě a dabingu.

Byla členkou divadla Rokoko (kde stále hostuje), jejím druhým angažmá bylo Národní divadlo Brno a v současné době je ve stálém angažmá v Činoherním klubu v Praze. Hostovala v těchto divadlech: Národní divadlo v Praze, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Bez zábradlí, Divadlo Komedie, Dejvické divadlo, Divadlo Inspirace, Divadlo Na Jezerce (stále hostuje), Divadlo Palace, Spirála na Výstavišti, Hudební divadlo Karlín, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Bolka Polívky, DJKT v Plzni, s divadelním spolkem Frída stále hostuje na zájezdových představeních, také účinkovala ve dvou melodramech. První pod taktovkou dirigenta Pournier Giom Peer Gynt – všechny ženské postavy a druhý melodram Adriana na Naxu. Tato inscenace byla též pozvána v roce 2008 na festival Smetanova Litomyšl.

Filmografie

  • 2017 - Modrý kód
  • 2017 - Trpaslík
  • 2016 - Jetelín
  • 2015 - Fotograf
  • 2014 - Bony a klid 2
  • 2014 - Intimity
  • 2013 - Škoda lásky
  • 2012 - Obchoďák
  • 2012 - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
  • 2012 - Svatá čtveřice
  • 2010 - Mamas & Papas
  • 2010 - Okresní přebor
  • 2009 - Profesionálové
  • 2009 - Ptákovina
  • 2009 - Smyčka
  • 2009 - Vyprávěj
  • 2008 - František je děvkař
  • 2008 - Kuličky
  • 2008 - Taková normální rodinka
  • 2007 - Cesta do Vídně a zpátky
  • 2005 - Kletba bratří Grimmů
  • 2005 - Skřítek
  • 2005 - Ulice
  • ...

Zdroj a foto www.iprima.cz